В Одесі закінчився черговий курс Школи місцевого самоврядування

Цього разу учасники вчилися створювати проект рішення для сесії міської ради. Віктор Малахов викладає в Академії будівництва та архітектури. За його словами, ніколи не міг залишатися осторонь життя міста, але не знав, як на нього можна впливати. Тепер необхідні навички отримав у Школі місцевого самоврядування.

Двадцять п’ять її учасників поділили на чотири команди. Разом вчилися розробляти проект рішення на сесію міської ради. Команда Віктора вирішила займатися парковками. За два роки існування школа випустила чотири курси студентів. Цей відрізняється від інших, розповідає куратор проекту. Раніше давали багато теорії про місцеве самоврядування. Але цього разу учні виконують реальне завдання. Розробляти проект рішення вчилися протягом місяця, щосуботи.Серед лекторів школи, зокрема, чинні або колишні депутати та мери з різних міст України. Багато учасників зізнаються: навчання у школі перевернуло їхнє уявлення про структуру влади.

У 2019 році Школа місцевого самоврядування планує провести ще два курси. Стати учасником проекту може будь-хто. Немає жодних вікових або фахових обмежень.

http://7kanal.com.ua - Новости Одессы.

В Одесі закінчився черговий курс Школи місцевого самоврядування